24.07.2017 Antalya

Lidya Akdeniz Bölge Bayimiz Tamamen Yenilendi

Tora Akdeniz Bölge Bayisi Lidya’nın Genel Müdürü Selim Uçar ile röportaj gerçekleştirildi.

Öncelikle sizi tanıyalım, Selim Uçar kimdir?

Selim Uçar, 1963 İzmir/Kınık doğumluyum, 1981 Yılında ENKA A.Ş ile iş hayatına atıldım. Temmuz 1987’den beri yani 30 senedir sektörünün içindeyim. Şu anda Lidya’nın genel müdürüyüm.

Peki, Lidya ne zaman kuruldu?  Şu anda kaç kişi çalışıyor?

Lidya 2000 yılında AKDENİZ PETROL EKİPMANLARI LTD ŞTİ adı altıda kurulmuştur. PETSO BATI AKDENİZ unvanından sonra LİDYA AKDENİZ LTD ŞTİ olarak değiştirilmiştir. Yaklaşık 17 yıldır sektöre hizmet eden firmamızda şuan 10 servis teknisyeni ve 5 ofis personeli ile 15 kişilik kadroya sahibiz.

Tora ile işbirliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tora, sektörümüzde faaliyet gösteren müteahhit firmalar içerisinde gerek akaryakıt istasyon sahipleri gerekse dağıtım şirketleri tarafından kalitesi kabul edilmiş oldukça önemli bir yere sahip bir firmadır.   Bölge bayiliği teklifi aldığımızda aile fertlerimiz ile değerlendirerek olumlu yönde karar aldık. Lidya olarak Tora ile anlaşmamızı 18.05.2017 tarihinde imzaladık ve Lidya – Tora birlikteliğini başlatmış olduk. Bu birlikteliğimizi ilk olarak işletmemizin müşteri tarafından görünen yüzü olan bina cephemiz ve kurumsal görsellerimize taşıyarak yeni yüzümüz ile işimize devam etmeye başladık. Tora, tüm petrol şirketleri arasında birinci tedarikçi olarak görülmekte, aynı şekilde kalite ve SEÇ konusunda bölge bayilerine verdiği eğitimler ve sonucunda sağladığı sertifikalar ile hizmet kalitesinin sürekliliği için oluşturdukları denetim mekanizması bizleri olumlu anlamda desteklemektedir. Ayrıca, bu sistem içerisinde çalışan Tora bölge bayilerinin petrol şirketlerinin proje mühendisleri tarafında her zaman bir güven ve memnuniyet oluşturduğunu hissetmekteyiz. Ürün gamına baktığımızda lider, merkezi servis hizmet alımlarında yine lider Tora, bu şekilde daha birçok olumlu yönünden bahsedebilirim. Faaliyet gösterdiğimiz bölgede Lidya olarak bizde ilk akla gelen, geniş ve tecrübeli kadrosuyla istasyonların sorunlarına hızlı ve kaliteli çözüm üreten bir firmayız.  Bu birlikteliğin hem Tora’ya, hem de Lidya’ya ivme kazandıracağı aşikâr olup başarılı projelere imza atılacağı şimdiden söyleyebilirim. Bu çerçevede Lidya olarak 2017 yılsonu hedefimizi Tora bölge bayi satış birinciliği olarak belirledik.

Lidya tamamen yenilenmiş gözüküyor, neleri değiştirdiniz kısaca bahsedebilir misiniz?

Lidya, yeniliklere açık olduğu için sürekli olarak yenilenmekte, teknolojiyi sonuna kadar kullanmaktadır. Yapılan işe göre uygun donanım olmazsa olmazlarımızdandır. Tora ile başlayan birlikteliğimizin ardından Genel Müdür yardımcımız Serkan Uçar ile gerçekleştirdiğimiz kurumsal yüzümüzdeki değişiklikler, web tabanlı çevrimiçi servis takip sistemi, komple donanımlı ve GPS ile takibi yapılabilen servis araçlarımız ilk örnek vereceğim konulardır. Öte yandan şirketimizin tüm IT alt yapısı, web sitemiz olan www.lidyaakdeniz.com.tr adresinin yönetimi, personellerimizin gelişimi, sertifikasyonları ve yeterlilikleri konusunda tüm takip şirketimizin Makine Müh. Olan Sercan Uçar tarafından yönetilmektedir. Bizim için oldukça önemli olan bu geçiş ve yenilenme döneminde öncelikle eşim Saniye Uçar’a desteği ve varlığından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Değerli desteklerinden dolayı Tora Petrol bölge satış sorumlusu Semih Abatay’a, kızım Yasemin Uçar ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Peki, insanların tepkisi ne oldu?

Tora  – Lidya birlikteliği çok olumlu karşılandığını söyleyebilirim. Bölgemiz dâhilinde yüz yüze görüşmelerdeki tebriklerin haricinde, dağıtım şirketlerinden de olumlu kutlama telefonları ve hayırlı olsun mesajları aldım, bundan dolayı da çok gurur duydum, tüm iyi dilekler için müteşekkirim, teşekkür ederim.

Bir Tora bölge bayisi olarak, bölge bayilerinin öneminden kısaca bahsedebilir misiniz?

Bölge bayisi denildiğinde sadece servis hizmeti veren bir şirket olarak algılanmakta satış ve pazarlamadan uzak kaldığı anlamı çıkmaktadır. Lidya, Tora Antalya Akdeniz bölge bayisi olarak bölge sınırlarını kısa zamanda genişletmeyi planlamaktadır. Bölge bayisi iyi hizmet verdiği sürece ürün satışı kolay olur, ürün kaliteli olduğundan servis hizmetinin de aynı kalitede ve kesintisiz olmalıdır. Bu anlayış ile baktığımız için yıllardır 7/24 kaliteli servis hizmeti vermekteyiz, tatil günlerinde nöbetçi uygulaması yaparak kalitemizi sürdürmekteyiz.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

30 yıllık ustalık dönemimde 4 kişi bana çıraklık yapıp yardımcılarım olmuştur. Bugün itibarı ile Rahmi Uçar, Nevzat Serin, Seyfettin Aygündüz ve Orkun Kolik işyeri sahibi oldular. Hepsini yetiştirip meslek sahibi olmaları konusunda elimden geleni yaptım, onlarda benim yüzümü hiç kara çıkarmadılar, hepsinin başarılarının daim olmasını diliyorum.