29.05.2017 İstanbul

Otomatik Araç Yıkama Makinalarında Servisin Önemi

Otomatik araç yıkama makinalarının emniyetli olmaları için günlük, haftalık ve aylık bakımlarının yapılması ve arıza oluştuğunda, yetkili servisin müdahale ederek çözüme gitmesi önem arz etmektedir.

TORA, 2010 yılından beri Washtec Türkiye distribütörü olarak, otomatik ve manuel araç yıkama tesisine sahip istasyonlara ve endüstriyel tesislere hizmet vermektedir.

Ülkemizin birçok noktasında bulunan Araç yıkama sistemlerimiz Tünel tipi yıkama, Otomatik Araç yıkama (Rollover) ve Manuel Araç Yıkama (Hobbywash) Sistemleri olarak 3 ayrı şekilde sınıflandırılmaktadır olarak isimlendirilirler. Mevcut kurulu 300’e yakın kurulu sistem networkümüzü genişletme hedeflerimiz devam etmektedir.  Amacımız, tesis ve araç sahiplerine mevcut kurulu sistemlerimizin sürekli kullananımda kalmasını sağlamaktır.

Teknolojik bir ürün alırken, müşteriler yatırım yaptıkları ürünü uzun yıllar verimli olarak kullanmak istedikleri için, önemsedikleri noktalardan biri ürünün yüksek teknik servis becerisi olmasıdır. Gelişen teknolojiler sayesinde artık müşterilere bu olanaklar sunulsa da teknolojik sistemlerin belli bir kullanım ömürleri olduğu için sık kullanılmaya veya teknik sorunlara bağlı olarak zaman zaman servis ihtiyacı yaşanabilir. Bunun farkında olan yatırımcılar, kolay ve ekonomik teknik servis imkânı alabilecekleri ürünleri tercih ederler. Teknik servislerin müşterilerini memnun edebilmeleri için güvenilir, ekonomik, hızlı ve kaliteli bir hizmet sağlamaları ise şarttır.

Bu nedenle Tora olarak hizmet verdiğimiz tüm araç yıkama makinelerine 7/24 uzaktan bağlanıp düzenli olarak tanısal (diyagnostik) test yapmaktayız. Aynı zamanda makine kullanıcılarına günlük satış bilgisi ve raporlar (hava durumuna bağlı yıkama tahminleri) otomatik olarak iletilmektedir.

Yıkama esnasında makinanın performansını etkileyebilecek birçok dış etken bulunmaktadır. Bu etkenleri minimize etmek ve oluşan problemlerin doğru bir şekilde analizini yapmak, hem zaman tasarrufu sağlar hem de müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşır.

7/24 TAKİPTEYİZ

TORA, yaşanılan problemlere, hızlı ve analitik çözümler bulur. 7/24 hizmet veren çağrı merkezimiz ile  bizlere günün her anında ulaşabilir, sahada müdahaleye gerek kalmadan birçok konuda telefon ya da uzak  erişimle teknik açıdan donanımlı bir ekipten hizmet alabilirsiniz. Çağrı merkezimiz kayıt açtıktan sonra makinanızda meydana gelen arızalarla ilgili sahada servis verilmesi gerektiğini belirtiyorsa aynı gün içinde servis organizasyonu yapılır.

Araç yıkama sistemleri elektrik- elektronik, hem pnömatik, hem de  mekaniksel prensiplere dayalı bir  mantıkta çalıştığı

için, teknik ekiplerin  de bu yetilere sahip personellerden oluşması önem gösterir. Servis  kalitesinin üst seviyede olması için en çok dikkat ettiğimiz  fonksiyonlardan birinin bu olduğunu ifade etmek  isteriz.

JETONLU OTO YIKAMALARA DİKKAT

Bilindiği üzere, ülkemizde özellikle jetonlu köpük makinası diye tabir edilen ve manuel olarak işleyen birçok  sistem kullanılmaktadır. Ne yazık ki emniyetsiz, denetimsiz olan bazı sistemler önemli yaralanmalara, hatta  ölümlere bile sonuçlanabilen üzücü vakalara yol açabilmektedir.

Bu durumda, makinanın emniyetli olması, kullanıcının kullanabileceği standartlara uygun  olması gibi  etkenlerin önemi kadar, günlük, haftalık ve  aylık bakımlarının yapılması ve en  önemlisi, arıza oluştuğunda,  yetkili servisin müdahale ederek çözüme gitmesi gerektiğini  hatırlatmak isteriz.    Sistemlerimizde bulunan  kritik emniyet ekipmanları ile hem sistemlerin elektriksel problemlerden etkilenmesini önlüyor, hem de  kullanıcıların,  emniyetli bir şeklide,  kullanıma devam etmelerini sağlıyoruz.

 Yücel Türüdü
Servis Departmanı Müdürü