03.04.2018 İstanbul

Ozonmatik İle Kötü Kokulara Son

Akaryakıt istasyonlarının önemli bir parçası haline gelen istasyon tuvaletleri gelenleri kötü kokuları yüzünden korkutmamalı! TORA bu probleme çözüm olarak Ozonmatik’ i hizmetinize sunuyor.

Bir ortama girdiğinizde, ortamı ilk fiziksel olarak ardından psikolojik olarak karşılarsınız. Yani, görürsünüz, koklarsınız, hissedersiniz ve temiz görünmesini, temiz kokmasını ve kaliteli bir hava ile karşılanmak istersiniz. Bu noktadaki problemlerden biri ortamdaki kötü koku, ortamın kötü hava kalitesi ve dolaylı olarak insan sağlığının tehdit edildiğidir. Bu problemle akaryakıt istasyonları tuvaletlerinde sıklıkla karşılaşılmaktadır. Ozonmatikbu probleme çözüm olarak Tora tarafından hizmetinize sunulmuştur.

Ozonun 150 yıllık bir geçmişi vardır. Çok güçlü bir bileşik olan ozon gazı hem atmosferi hem de yer kürede biyolojik hayatı koruması ile bilinir. Oksijen, doğada iki oksijen atomunu içeren bir molekül halinde dolaşmaktadır. Bu moleküle bir oksijen atomumun daha bağlanmasıyla ozon (O3) oluşur. Ozon, oksijen gazının güçlü bir elektrik akımı yardımıyla enerjilendirilmiş ve 3 moleküllü hale getirilmiş şekli olarak da tanımlanabilmektedir. Doğada özellikle şimşek ve yıldırımların çok olduğu hava koşullarında havadaki deniz kokusu-iyot kokusu şeklinde hissedilebilmektedir. Günlük hayatta ise, havayı temizlemek, kokuları gidermek, dezenfekte etmek ve güçlü oksidasyon etkisinden faydalanma amaçlı kullanılmaktadır. Ozon kararsız ve son derece reaktif bir bileşen olduğundan, normal koşullarda hızlı bir şekilde moleküler oksijene (O2) ve serbest oksijen atomlarına (O) ayrışmaktadır ve yan etkisi yoktur.

Her gün yüzlerde insan akaryakıt istasyonuna gelmekte ve gelen her 5 kişiden 3’ ü tuvalet hizmetinden yararlanmaktadır. Akaryakıt istasyonu toplu tuvaletlerindeki temizliğin ve kokunun sadece sağlık noktasında değil ana dağıtımın prestiji konusunda da önemi yadsınamaz bir gerçektir. Örneğin, akaryakıt istasyon tuvaletlerindeki bazı sıçrama ve aerosol oluşumu tuvalette sifon çekildiği sırada ortaya çıkabilir. O sırada orda bulunan kişi kötü havayı solumak zorunda kalabilir. Bunun yanı sıra, bazı mikroplar yüzey tabakasında hayatta kalabilir ve kullanım esnasında suyun açılmasıyla tekrar havaya karışabilir. İlk senaryodaki kişinin kötü havayı teneffüs etmesine ek olarak, son durumda ortama girecek yeni kişiler de bu kötü hava ile karşılanacaktır. Yani kokuya sebep olan etken bastırılmadıkça bu sirkülasyon böyle devam edecektir. Tuvalette yerlerin ve yüzeylerin (tuvalet oturağı ve sifon kolları, kapı ve musluk kolları, çalışma yüzeyleri) düzgün ve düzenli bir biçimde temizlenmesi mikropların yayılma riskini azaltır ve ortamdaki enfeksiyon riskini düşürür. Aksi durumda, duvarda ve yer karolarında küfler dahi oluşarak enfeksiyon oluşumuna sebep olabilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir, yüzeyleri bozabilir/zarar verebilir ve hoş olmayan kokulara neden olabilir.

Ozonmatikmevcut koku gidericilerin aksine ortama yapay çiçek, okyanus, odun vs. kokusu vermez, oluşmuş kötü havayı dezenfekte ederek ve kötü kokuyu gidererek, sizlere sağlıklı ve kaliteli bir hava sunar. Mikropların yayılma riskini azaltabilmek ve bu sebepli enfeksiyonlardan korunmak amacıyla Tora’ nın sizlerin hijyenini düşünerek ürün portföyüne eklediği Ozonmatik’ i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

*FDA: U.S. Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi  / EPA: Environmental Protection Agency – Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı